joukkueet

Saksa / Subzero

Franziska Agrawal – Team Germany on luonut lumi- ja jäätaidetta ympäri maailmaa 1999 vuodesta saakka. Agrawalin työt saavat vaikutteita konkretismista, geometriasta ja minimalismista. Agrawal kertoo keskittyvänsä esteettisen olemuksen ja suoran ajatusvirran luomiseen taiteessaan. ”Teoksissani käsitellään tasapainoa, maksimaalista pelkistämistä ja olemassa olevan muuntamista johonkin uuteen. Veistokseni esittää jotain, jolla ei ole vertailukohtia, muodon luomista, pinnan leikkiä valolla ja varjolla sekä lumikuution maksimaalista hyödyntämistä. Teoksessa käsitellään konsepteja kuten kiintymys, irrallisuus ja olemassaolon väliaikaisuus. 

Puola / Snow Art Poland

Snow Art Poland on joukko lumenveistosta kiinnostuneita taitelijoita. 2014 joukkueen perusti, ja sitä johtaa, veistäjä Tomasz Koclega. Vuosien varrella Snow Art Poland on osallistunut lukuisiin kisoihin, edustaen Puolaa esimerkiksi Japanissa, Kiinassa, Venäjällä, Ranskassa ja Suomessa. Joukkue on palkittu 7 kertaa kansainvälisissä kisoissa, kuten tunnetussa Sapporo Snow Festivalissa, kolmesti Kiinan Harbinissa, International Snow Sculpture Contestissa Krasnoyarskissa Venäjällä, sekä International Snow Sculpture Competition Japan Cupissa Japanin Nayorossa. 

Ukraina / Team Ukraine

“Joukkueemme on perustettu vuonna 2014, mutta olemme molemmat työskennelleet arkkitehtuurin, sisustus- ja tuotesuunnittelun sekä julkisen taiteen saralla. Joukkueena aloitimme työskentelemään lumen kanssa. Myöhemmin olemme kokeilleet myös hiekka-, olki- ja heinäveistoksia (2016), ja lopulta pääsimme työskentelemään myös jääveiston parissa (2018). Meillä on ollut mahdollisuus osallistua moniin kilpailuihin ja tapahtumiin useissa eri maissa, kuten; USA, Kanada, Meksiko, Saudi-Arabia, Kiina, Italia, Ranska, Sveitsi, Ruotsi, Suomi, Norja ja Ukraina. Lyhytaikaisen taiteen luominen on kiinnostava ja haastava tehtävä emmekä me kadu sitä, että teoksemme eivät kestä kovin kauaa. Tämä ehkä siitä syystä, että teokset ovat täydellisiä siinä hetkessä, eivätkä ansaitse olla olemassa pidempää aikaa. Lumi- ja jääveistokset korostavat ohimenevyyttä, haurautta ja kaikkien tällä planeetalla olevien asioiden pysymättömyyttä. Nämä asiat ovat myös veistostemme pääteemat.”

Venäjä / The Lion’s pride

”Tämä joukkue luonnollisesti yhdisti kolmen eri alueen perinteitä: kuuluisan Moskovan alueen Bogorodskyn puutyökeskuksen, Pietarin akateemisen taiteen ja Suomalais-Ugrilaisen Udmurtian tasavallan nykytaiteen. Joukkueen jäsenet eivät työskentele pelkästään lumen parissa, vaan ovat myös kansainvälisten kilpailujen voittajia puun-, jään-, betonin-, kiven-, ja metalliveiston saralla.”

Tšekki / Brrr

4 miestä, jotka pitävät lumenveistosta. Kolme tiimiläisistä on tšekkejä ja yksi suomalainen. Yksi tiimiläisistä ei ole koskaan käynyt Suomessa ja toiselle tämä on ensimmäinen lumiveistotapahtuma. 

Suomi / Snow drop

“Me olemme kansainvälinen kolmen naisen joukkue. Opiskelemme kaikki Lapin Yliopistossa. Halusimme osallistua tähän tapahtumaan, koska nautimme kaikki lumen ja jään kanssa työskentelystä ja haluamme saada lisää kokemusta lumiveistämisestä ja tapahtumista.”

Saksa / Team Black Forest

”Black Forest sijaitsee Etelä-Saksassa, lähellä Ranskan ja Sveitsin rajaa. Black Forest tunnetaan erinomaisista kelloista, herkullisesta ruoasta ja upeista maisemista, jotka inspiroivat meitä uniikeissa veistoksissamme. Me nautimme kilpailusta muiden ammattiveistäjien kanssa, mutta myös ylläpidämme ja arvostamme ”olympiahenkeä”. Vaikka kilpailu on hyväksi, on taide, kunnioitus ja ystävyys voimakkaampaa ja pysyvämpää, myös silloin kun muut joukkueet ovat pulassa. Meillä on ollut kunnia osallistua Nallikarin erinomaisiin lumiveistotapahtumiin alusta saakka ja olemme olleet otettu Suomesta ja suomalaisesta vieraanvaraisuudesta, joten 2020 vuonna palaaminen ei ollut vaikea päätös.

Meksiko / Jetset

”Team Jetset Meksiko on monella tavalla kiinnostava joukkue. Emme pelkästään tule kuumasta maasta, vaan tuomme ”lämmön” mukanamme myös kansainvälisiin kilpailuihin, joissa todennäköisyydet ovat meitä vastaan. Haluamme jakaa intohimomme myös koko pohjoismaiselle yleisölle!”

Valko-Venäjä / Snowbank

“Me olemme veistäjäkaksikko Valko-Venäjältä ja Serbiasta. Matkustamme yhdessä, ja luomme veistoksia erilaisista materiaaleista. Rakastamme lunta, se antaa loistavan mahdollisuuden tehdä projektimme suuressa koossa!”