top of page

TIEDOTE 14.2.2022

Nallikari Snow Fest siirtyy vielä vuodella – tapahtuma jälleen helmikuussa 2023

Nallikarin talvisessa maisemassa järjestetty lumenveistotapahtuma Nallikari Snow Fest siirretään vielä vuodella eteenpäin tältä helmikuulta vuodelle 2023. Vallitseva maailmanlaajuinen covid-19 tilanne luo omat haasteensa ja epävarmuutta laadukkaan kansainvälisen ja osallistavan lumenveistotapahtuman toteuttamiseen. 

Tervetuloa ihailemaan ja veistämään lumitaidetta jälleen vuonna 2023!

 

 

Nallikari Snow Fest siirtyy – tapahtuma jälleen helmikuussa 2022

Nallikarin talvisessa maisemassa järjestetty lumenveistotapahtuma Nallikari Snow Fest siirretään tulevalta helmikuulta vuodelle 2022. Vallitseva maailmanlaajuinen covid-19 tilanne luo omat haasteensa ja epävarmuutta laadukkaan kansainvälisen ja osallistavan lumenveistotapahtuman toteuttamiseen. Vaikka Nallikari Snow Fest on ulkoilmatapahtuma, kaikkien turvallisuutta ajatellen ja maailman tilanne huomioiden, päätettiin tapahtuma siirtää toteutettavaksi seuraavan kerran talvella 2022.

 

Kiitämme kertaalleen kaikkia Nallikari Snow Fest 2020 tapahtumassa ja lumiveistospuistossa vieraillutta yli 8000 kävijää, ja tapahtuman toteuttamisessa mukana olleita. Tervetuloa mukaan yhtä sankoin joukoin ihailemaan ja veistämään lumitaidetta jälleen vuonna 2022!

 

Lumitaiteillaan kotipihoilla! Ilahduta Snow Fest yhteisöämme, ja jaa taideteoksestasi kuva #nallikarisnowfest tunnisteella!

Pidetään turvaväliä, välitetään toisistamme ja pysytään terveinä!

TIEDOTE 3.11.2020

NALLIKARI SNOW FEST HUIPENTUI VENÄJÄN VOITTOON

Kansainvälinen Nallikari Snow Fest lumenveistotapahtuma kokosi Nallikariin yhdeksän joukkuetta ympäri maailman 19.-23.2.2020. Erilaisia tyylejä ja kansallisuuksia edustavat lumenveistäjät saapuivat Suomen joukkueen lisäksi Saksasta kahden tiimin voimin, Venäjältä, Valko-Venäjältä, Ukrainasta, Tsekistä, Puolasta ja Meksikosta. 


Neljä päivää kestänyt veistotapahtuma vaihtelevissa sääolosuhteissa huipentui Venäjän joukkueen voittoon. Voittaja valittiin tänä vuonna yleisön toimesta. Suosikkiaan pystyi äänestämään kahden päivän ajan ja yleisöäänestyksen voittajaksi valikoitui Venäjän joukkueen Lion’s Priden teos Subculture.

Veistoa vaihtuvissa sääolosuhteissa


Veistospuisto Snow Art Parkiin syntyi moninaisia teoksia niin ammattilaisveistäjien kuin yleisön toimesta. Veistäjät pääsivät muutaman päivän sisällä kokemaan niin pakkasta, aurinkoa, sadetta eri muodoissa kuin tuulista säätä. Lumenveistossa vaihtelevat olosuhteet kuuluvat tapahtuman luonteeseen ja luonnonvoimat vaikuttavat osaltaan lopputulokseen väistämättä. Veistäjät mukauttivat osin teoksiaan vaihtelevien sääolosuhteiden johdosta. Tapahtuman päättyessä Nallikarissa komeilee toinen toistaan persoonallisempia ja näyttäviä lumitaideteoksia, sekä yleisön veistämää taidetta alueen lumimuureissa. Yleisöveistoon osallistui runsaasti erilaisia ryhmiä perheistä kaveriporukoihin. Veistoa ohjasi Geertje Jacob Saksasta.

Lumitaidetta ja valoa tapahtumaviikon päätteeksi
Veistäjien työ Snow Art Parkissa päättyi lauantai-iltana. Avajaisiltana veistäjät esittelivät teoksensa. Kaikki teokset valaistiin tapahtuman päätteeksi yhteistyössä Lumo Light Festivalin kanssa niin lauantai- kuin sunnuntai-iltana. Tapahtuman päätöstilaisuus, jossa yleisöäänestyksen voittaja julkistettiin, järjestettiin sunnuntaina veistosalueella. 

Nallikari Snow Fest sai oululaiset liikkeelle
Lumenveistotapahtuma sai yleisön liikkeelle jälleen. Veistämisen alettua yleisöä saapui veistoalueelle keskiviikon ja erityisesti torstain aikana sadoittain seuraamaan ammattitaiteilijoiden työskentelyä. Lauantaina veistäjien viimeistellessä töitään riitti alueella vierailijoita vesisateesta huolimatta. Kävijämäärä nousi huippuunsa päätöspäivänä sunnuntaina, jolloin yleisöä saapui paikalle läheltä ja kauempaakin. 


Veistospuisto sijaitsee Nallikarin Talvikylän ja Lomakylän välittömässä läheisyydessä. Maailmanluokan huippuveistäjien taiteesta pääsee nauttimaan Nallikarissa aina lumen sulamiseen saakka! 


Kansainvälisen lumenveistotapahtuman toteuttamisen mahdollisti paikallisten toimijoiden yhteistyö. Järjestäjien toiveissa onkin, että kansainvälisen, valtakunnallisen ja paikallisen kiinnostuksen myötä lumenveistotapahtuma Nallikari Snow Fest vakiinnuttaisi paikkansa osaksi Oulun talvea ja kulttuuria.
 

5. TIEDOTE 23.2.2020

NALLIKARI SNOW FEST STARTTASI!

Nallikari Snow Fest on kansainvälinen lumenveistotapahtuma, joka kokosi huippuveistäjiä ympäri maailman Suomeen, Oulun Nallikariin loppuviikoksi.

Ammattilaistiimejä saapui Saksasta, Tsekistä, Valko-Venäjältä, Puolasta, Ukrainasta, Venäjältä ja Meksikosta – kotimaan edustusta unohtamatta.  Veistäjät valittiin luonnosten perusteella kymmenien hakemusten joukosta. Mukana on niin uusia kasvoja kuin vanhoja Nallikarissa aiemmin vierailleita konkareita. Veistospuisto Snow Art Parkiin on luvassa jälleen todellinen veistosten kulttuuricocktail. Puistossa tullaan näkemään niin esittäviä kuin abstrakteja teoksia.

 

YLEISÖVEISTÄJÄT VEISTOSPUISTOA LUOMASSA

Tällä kertaa myös yleisöllä on mahdollisuus päästä kokeilemaan veistotaitojaan. Tavoitteena on luoda Nallikariin kauttaaltaan näyttävä veistospuisto niin ammattilaislumenveistäjien kuin yleisön toimesta.

Yleisöveistoa on tiedossa tapahtumaviikon lauantaina 22.2. Yleisön edustus valitaan ennakkoon ilmoittautumisjärjestyksessä. Veistämään voi ilmoittautua yksittäisenä henkilönä, perheenä tai vaikkapa kaveriporukalla. Osallistumismaksu sisältää myös mehua ja makkaraa, sekä Talvikylän rannekkeita veistoajan päätyttyä. Yleisöveiston tarkemmat ilmoittautumisohjeet löytyvät Nallikari Snow Fest tapahtuman nettisivuilta.

 

TAPAHTUMA STARTTASI JA HUIPENTUU VEISTOSTEN VALAISUUN

Veistäjät ovat aloittaneet taiteilun. Veistospuisto Snow Art Park sijaitsee Nallikarin Talvikylän ja Lomakylän välittömässä läheisyydessä. Kansainvälisten veistäjien työskentelyä ja veistosten valmistumista on mahdollisuus seurata päivittäin tapahtuman ajan.

Perjantaina Ravintola Nallikarissa järjestetään Snow Art With Heart tilaisuus, jossa on mahdollista tavata kansainväliset veistäjät ja kuulla lyhyitä puheenvuoroja lumenveistosta. Puhujina tilaisuudessa ovat Laura Lampinen, Geertje Jacob ja Juhani Lillberg. Tunnin mittainen tilaisuus alkaa klo 17.

Lauantaina veiston päätyttyä kisa-alue muuntautuu ainutlaatuiseksi talviseksi taidepuistoksi. Valmiit veistokset tullaan valaisemaan yhteistyössä Lumo Light Festivalin kanssa. Snow Art Park on valaistuna lauantai-iltana 18.30-24.00 sekä sunnuntai-iltana klo 17.30-21.30. Lauantai Saaga Travel kuljettaa yleisöä Kuvernöörin pysäkiltä Nallikariin.

Tapahtuman päätöstilaisuus pidetään sunnuntaina klo 12.00 Snow Art Park veistospuistossa. Päätöstilaisuudessa yleisön äänestämä paras veistos palkitaan.

Veistospuistoon ja tapahtumiin on vapaa pääsy. Maailmanluokan huippuveistäjien ja yleisön lumitaiteesta pääsee nauttimaan Nallikarissa aina lumen sulamiseen saakka!

4. TIEDOTE 19.2.2020

NALLIKARI SNOW FEST LÄHESTYY - NYT HAETAAN YLEISÖVEISTÄJIÄ

 Nallikari Snow Fest on yleisöystävällinen lumenveistotapahtuma tarkoituksenaan lisätä lumenveiston tunnettavuutta taidemuotona. Tällä kertaa myös yleisöllä on mahdollisuus päästä kokeilemaan veistotaitojaan. Tavoitteena on luoda Nallikariin kauttaaltaan näyttävä veistospuisto niin ammattilaislumenveistäjien kuin yleisön toimesta.

 

Oulu kiinnostaa kansainvälisesti lumenveistäjien keskuudessa

Määräaikaan mennessä tapahtumajärjestäjät saivat kymmenittäin hakemuksia ammattilaisveistäjätiimeiltä maailmanlaajuisesti. Tapahtuman ammattilaistiimit valikoituivat luonnosten perusteella. Veistospuistossa tullaan näkemään kuukauden päästä niin esittäviä kuin abstrakteja veistoksia.

 

Aiemmilta vuosilta tutut Meksiko, Puola ja Saksa saapuvat Nallikariin jälleen. Suomen ja Venäjän veistosluonnosten lisäksi Euroopan maista Valko-Venäjä, Tsekki, Ukraina ja toinen joukkue Saksasta vakuuttivat valitsijat. Kauempaa puolestaan tapahtumaan saapuu Korean joukkue.

 

Oulu ja Nallikari kiinnostavat lumenveistokohteena ympäri maailman: jo nyt järjestäjät ovat saaneet yhteydenottoja ja tiedusteluja mahdollisesta ensi vuoden lumenveistotapahtumasta.

 

Yleisöveistäjät haussa

Lumitaiteilua tämän vuoden tapahtumassa pääsee kokeilemaan myös yleisö. Yleisöveistämistä saapuu ohjaamaan saksalainen Geertje Jacob. Geertje on kansainvälisesti tunnettu lumenveistäjä, lumenveisto-ohjaaja ja bloggaaja.

Yleisöveistoa on tiedossa tapahtumaviikon lauantaina 22.2. Yleisön edustus valitaan ennakkoon ilmoittautumisjärjestyksessä. Veistämään voi ilmoittautua yksittäisenä henkilönä, perheenä tai vaikkapa kaveriporukalla. Osallistumismaksu sisältää myös mehua ja makkaraa, sekä Talvikylän rannekkeita veistoajan päätyttyä. Yleisöveiston tarkemmat ilmoittautumisohjeet löytyvät Nallikari Snow Fest tapahtuman nettisivuilta.

 

Snow Art with Heart -tilaisuus pe 21.2.

Veistospuisto sijaitsee Nallikarin Talvikylän ja Lomakylän välittömässä läheisyydessä. Veistäjien työskentelyä ja veistosten valmistumista on mahdollisuus tulla seuraamaan päivittäin tapahtuman ajan. Perjantaina lumenveiston ammattilaistiimit ovat tavattavissa myös Ravintola Nallikarissa järjestettävässä ”Snow Art with Heart” tilaisuudessa. Tilaisuudessa lumenveiston maailmasta ajatuksiaan jakavat muun muassa kansainvälisen lumen- ja jäänveistoliiton puheenjohtaja Juhani Lillberg ja taidekasvattaja Laura Lampinen Oulun Taidemuseolta. Tunnin mittainen tilaisuus alkaa klo 17, ja maksuttomaan tilaisuuteen kaikki lumenveistosta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

 

Tapahtuma huipentuu veistosten valaisuun ja päätöstilaisuuteen su 23.2.

Lauantaina veiston päätyttyä alue muuntautuu ainutlaatuiseksi talviseksi taidepuistoksi. Veistospuisto on valaistuna lauantai-iltana 18.30-24.00 sekä sunnuntai-iltana klo 17.30-21.30.

Nallikari Snow Fest tapahtuman päätöstilaisuus pidetään sunnuntaina klo 12.00 alkaen.

Maailmanluokan huippuveistäjien taiteesta ja persoonallisista yleisön teoksista pääsee nauttimaan Nallikarissa aina lumen sulamiseen saakka! Ja kaikkiin edellä mainittuihin on vapaa pääsy!

 

Yhteistyö – avaintekijä tapahtuman mahdollistamisessa ja toteuttamisessa

Kansainvälisen lumenveistotapahtuman mahdollistaa paikallisten toimijoiden yhteistyö. Nallikari Snow Fest tapahtuman järjestämisestä vastaa Nallikari Events ry yhdessä Nallikari Lomakylän ja Vauhtipuiston kanssa. Muun muassa kansainvälisen lumenveistotaiteilijan Geertje Jacobin vierailu tapahtumassa saadaan toteutettua yhteistyössä VisitOulun kanssa. Tapahtumaan haetaan yhteistyökumppaneita eri toimialoilta paikallisesti ja valtakunnallisesti. Kattava yhteistyöverkosto mahdollistaa tapahtuman toteutumisen ja mahdollistaa kumppaneiden näkyvyyden kansainvälisesti tämän kiinnostavan asian myötä!

3. TIEDOTE 2.2.2020

NALLIKARI KIINNOSTAA KANSAINVÄLISESTI LUMENVEISTÄJIÄ – VEISTOSLUONNOKSIA SAAPUI KYMMENITTÄIN 

Nallikarissa 19.-23.2.2020 järjestettävään kansainväliseen lumenveistotapahtuma Nallikari Snow Festiin haettiin ammattilaisveistäjätiimejä maailmanlaajuisesti. Heti julkistamisen jälkeen tapahtumasta kiinnostuneita ammattilaisveistäjiä ympäri maailman pyydettiin ottamaan yhteyttä ja lähettämään veistoluonnos vapaamuotoisen hakemuksen kanssa. Määräaikaan mennessä luonnoksia saapui kymmenittäin eri maanosista ja maista. Tapahtuman maailmanlaajuinen kiinnostavuus ja hakemuksien mukana saapuneet kymmenet luonnokset ilahduttavat tapahtuman järjestäjiä, sillä se kertoo, että Oulu ja Nallikari kiinnostavat maailmalla nyt myös lumenveistokohteena.

Snow Fest ammattilaisveistäjätiimit valittu

Saapuneiden luonnosten runsaus haastoi mukavasti valitsijaraatia, joka koostui taiteen, lumenveiston ja matkailun ammattilaisista. Veistosluonnosten valintaan oman näkemyksensä toivat muun muassa taiteilija Antti Tenetz, taidekasvattaja Laura Lampinen Oulun Taidemuseolta ja kansainvälisen lumen- ja jäänveistoliiton puheenjohtaja Juhani Lillberg. Valinta toteutettiin monivaiheisesti. Valittujen luonnosten haluttiin muodostavan todellinen kulttuuricocktail – erilaisia tyylejä, luonnetta ja kansallisuuksia.

 

Tapahtumaan valikoitui kymmenen veistäjäjoukkuetta luonnosten perusteella. Osallistujat saapuvat ympäri maailman, ja tapahtumassa tullaan näkemään niin esittäviä kuin abstrakteja veistoksia.

 

Nallikarissa aiemmin vierailleet kärkijoukkueet Meksiko, Puola ja Saksa valikoituivat mukaan jälleen omaperäisin luonnoksin. Suomen ja Venäjän veistosluonnosten lisäksi Euroopan maista Valko-Venäjä, Tšekki, Ukraina ja toinen joukkue Saksasta vakuuttivat valitsijat. Kauempaa puolestaan tapahtumaan saapuu Korean joukkue.

 

Nallikarin Talvikylän ja Nallikari Lomakylän välittömään läheisyyteen syntyvät lumiveistokset tulevat muodostamaan näyttävän ja kansainvälisesti kiinnostavan talvimatkailukohteen Ouluun. Veistokset ovat nähtävillä aina lumen sulamiseen saakka.

 

Tunnettavuutta lumenveistolle

Nallikari Snow Fest on yleisöystävällinen lumenveistotapahtuma tarkoituksenaan lisätä lumenveiston tunnettavuutta taidemuotona. Tällä kertaa tapahtumassa veistotaitojaan pääsee kokeilemaan osaltaan myös yleisö. Tavoitteena on luoda Nallikariin kauttaaltaan näyttävä veistospuisto niin ammattilaislumenveistäjien kuin yleisön toimesta. Nallikari Snow Fest on kulttuurimatkailutapahtuma, jossa luodaan lumesta taideteoksia kaikkien nähtäväksi, ja tuodaan samalla esille lumen moninaisia käyttömahdollisuuksia osana taidetta, kulttuuria ja matkailua.

 

Yhteistyö on avainasemassa tapahtuman toteuttamisessa

Kansainvälisen lumenveistotapahtuman mahdollistaa paikallisten toimijoiden yhteistyö. Nallikari Snow Fest tapahtuman järjestämisestä vastaa Nallikari Events ry yhdessä Nallikari Lomakylän ja Vauhtipuiston kanssa. Tapahtumaan haetaan yhteistyökumppaneita eri toimialoilta paikallisesti ja valtakunnallisesti. Kattava yhteistyöverkosto mahdollistaa tapahtuman toteutumisen ja mahdollistaa kumppaneiden näkyvyyden kansainvälisesti tämän kiinnostavan asian myötä!

2. TIEDOTE 17.12.2019

NALLIKARISSA VEISTETÄÄN LUNTA JÄLLEEN HELMIKUUSSA!

Jo kolmatta kertaa pääsee helmikuussa ihailemaan näyttäviä lumitaideteoksia Oulun Nallikarissa. Lumenveistotapahtuma Nallikari Snow Festiin odotetaan lumenveistäjiä ympäri maailman.

 

Nallikari Snow Fest on ensimmäistä kertaa järjestettävä yleisöystävällinen kansainvälinen lumenveistotapahtuma. Tapahtumaan kansainväliset lumenveistotiimit valitaan avoimella haulla veistosluonnosten perusteella. Valitut veistäjätiimit ovat selvillä joulukuun alussa. 

 

Tänä vuonna tapahtumassa veistotaitojaan pääsee kokeilemaan osaltaan myös yleisö. Tavoitteena on luoda Nallikariin kauttaaltaan näyttävä veistospuisto niin ammattilaislumenveistäjien kuin yleisön toimesta.

 

Tapahtumapaikka aiempien vuosien tapaan sijoittuu Nallikarin talvisiin maisemiin. Tapahtuma-alue on Nallikarin Lomakylän ja Talvikylän välittömässä läheisyydessä. Lumitaiteilulle on varattu aikaa neljä päivää, ja tapahtuma huipentuu veistospuiston avajaisiin. Lumiveistokset ovat kaikkien nähtävillä aina lumien sulamiseen saakka.

1. TIEDOTE. - 15.11.2019

bottom of page